Neohodnoceno

Cavour 2022 Agricola Arzilla

100% Fiano z pobřeží Jaderského moře. 6-10 dnů v kontaktu se slupkou, 8 měsíců zrání v nerezu. 

Skvěle vyvážené a plné Fiano, elegantní a komplexní. Vě vůni i v chuti sušené ovoce, meruňky a broskve. 

Skladem (>6 ks)
Značka: Agricola Arzilla
465 Kč
Kategorie: AGRICOLA ARZILLA
Víno: Bílé
Země původu: Itálie
Oblast: Marche
Odrůdy: 100% Fiano
Ročník: 2022
Obsah alkoholu: 12%
Objem: 0,75l
Cukernatost: SUCHÉ
Přidaná síra: do 10mg/l
Filtrace: NE
Alergeny: Obsahuje siřičitany
Agricola cavour
Bílé IT - Marche
NATURÁLNÍ VÍNO
NATURÁLNÍ VÍNO
pěstováno a vyrobeno s láskou a respektem k přírodě
MALÁ VINAŘSTVÍ
MALÁ ITALSKÁ VINAŘSTVÍ
tradiční metody, původní odrůdy a poctivá práce
POMŮŽEME VÁM VYBRAT
POMŮŽEME VÁM VYBRAT
napište nám nebo zavolejte - jsme tu pro Vás.
DOPRAVA ZDARMA
DOPRAVA ZDARMA
po celé ČR u objednávek nad 1000 Kč.

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Agricola Arzilla byla založena v roce 2020 dvěma staršími extravagantními muži Claudiem a jeho společníkem.  Vinařství vede zkušený tým mladých lidí s velkou zemědělskou a vinařskou kulturou.

Agricola Arzilla produkuje řemeslné víno, omezuje použití enologických produktů na minimum a zachovává autentickou chuť hroznů bez následování módních trendů.

Obhospodařují 7 hektarů ekologických - biodynamických (pouze organická certifikace, ale dodržují biodynamické postupy) vinic vzdálených 5 km od Jaderského moře. Vyrábí přibližně 35 000 lahví z hroznů Sangiovese, Montepulciano, Biancame a Fiano. Zhruba 85%  produkce je exportováno do Evropy, USA, Kanady a Asie. Zbytek se prodává v nejlepších italských vinárnách, restauracích a vinotékách.

 

Nepovažují se za chytřejší, nežli je příroda sama. Ve vinici používají výrazně méně síry a mědi, něž je potřeba pro organickou certifikaci. Postřiky si sami míchají - například výluh z pomerančové kůry, používají různé přírodní oleje a bylinky. Traktor využívají jen, když je třeba a snaží se všechnu práci udělat ručně. Ručně sbírají také hrozny, které poté spontánně fermentují. Do vína nepřidávají žádná aditiva a síru přidávají pouze v minimálním množství před lahvováním, pokud to víno potřebuje.