I Forestieri - Rosso Toscana 2021 I Forestieri
"Jedná se o výběr nejlepších hroznů z nejstarších vinic. Zde se setkává Sangiovese, Ciliegiolo, Alicante Nero (Grenache, Cannonau) a další neznámé odrůdy.
Je to naše myšlení přeložené do vína. Dlouhá cesta v hledání jemnosti a elegance.
Dobrodružství začíná sklizní hroznů z nejnižších vinic, postupně stoupáme k nejvyšším vinicím. Fermentace s určitým podílem celých hroznů probíhá v terakotových amforách, kde následně zůstává přibližně 4 měsíce. Po odsednutí odpočívá v amforách dalších 5/6 měsíců; svou cestu zakončuje zráním v lahvích po dobu přibližně 10 měsíců."
Na patře je víno jemné a svěží, doušek je rytmizován svislým a slaným tělem. Přes nízký obsah alkoholu víno v ústech vyjadřuje kvalitu skvělého červeného vína, dozrávající tóny červeného ovoce se snoubí s citrusovou svěžestí. Tohle musíte zažít!
Kategorie: | I FORESTIERI |
---|---|
Víno: | Červené |
Země původu: | Itálie |
Oblast: | Toskánsko |
Odrůdy: | Sangiovese, Ciliegiolo, Alicante Nero a další |
Ročník: | 2021 |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Objem: | 0,75l |
Cukernatost: | SUCHÉ |
Přidaná síra: | NE |
Filtrace: | NE |
Alergeny: | Obsahuje siřičitany |
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za tímto projektem stojí dva kamarádi Dario a Ezequiel, kluci se poznali při práci pro známé toskánské naturální vinařství. Oba mají bohaté zkušenosti od legendárních vinařů z Francie i Itálie a už teď jsem přesvědčen o tom, že jejich společný projekt bude velmi úspěšný.
I Forestieri znamená v Italštině cizinci, což vyjadřuje, že nejsou původem z oblasti, ve které tento projekt vznikl. Maremma je region na jihu Toskánska, Dario a Ezequiel zde hospodaří na menších oddělených pozemcích - zachraňují staré a opuštěné vinice, kde rostou původní odrůdy.
Přesto, že jsou oba mladí je vidět, že mají bohaté zkušenosti. Když projíždíme oblastí a procházíme s Dariem jednotlivé vinice, s úžasem poslouchám jak dobře znají jejich půdu a dbají na nejmenších detailech jako je správné složení bylin a jiných rostlin, které rostou okolo vinné révy a dávají půdě správné bakterie a živiny.
Velmi precizní je i jejich práce při výrobě vína. Používají amfory, keramiku, betonové a ocelové tanky. Každá jednotlivá parcela se vinifikuje zvlášť - výsledné víno je blendem jednotlivých vinic - různé charaktery, různé nadmořské výšky, různá doba macerace a různé nádoby. Dario a Ezequiel zkrátka věnují hodně úsilí tomu, aby jejich víno bylo takové jaké je - komplexní a elegantní.
Ruční sběr, spontánní fermentace, žádná aditiva, žádná chemie. Síru přidávají pouze v malých množstvích, pokud je to nezbytné pro správnou rovnováhu výsledného vína.
Skvělá vína z jihu Toskánska, pěstovaná v souladu s přírodou, vyráběná precizně a poctivě.