Brut Natur Rosé - Metodo Interrotto Cantina Furlani
Metoda ¨Interrotto¨ je nedokončená tradiční metoda. Druhotné kvašení v láhvi. Žádný přidaný cukr, žádná degorsáž, žádná přidaná síra.
Poměr odrůd je 80% Chardonnay a 20% Pinot Noir. Velká nadmořská výška a chladné podnebí dává vzniknout velmi osobitému a elegantnímu vínu s krásným perlením, svěží kyselinkou a dlouhou dochutí. Suché, růžové bublinky z Trenta!
Kategorie: | CANTINA FURLANI |
---|---|
Víno: | Šumivé |
Země původu: | Itálie |
Oblast: | Alto Adige |
Odrůdy: | 80% Chardonnay, 20% Pinot Nero |
Ročník: | 2018 |
Obsah alkoholu: | 11,5% |
Objem: | 0,75l |
Cukernatost: | SUCHÉ - BRUT NATUR |
Přidaná síra: | NE |
Filtrace: | NE |
Alergeny: | Obsahuje siřičitany |
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství hospodaří na několika hektarech překrásných malých vinic s výhledy na horské masivy v okolí alpského města Trento. Některé pozemky dosahují až 720 metrů nadmořské výšky na svazích masivu Vigolana, jiné jsou na kopcích nad městem. O vinice pečuje Matteo Furlani, který vystudoval agronomii a od začátku hledal cesty jak udržitelně hospodařit. Matteo kromě vinné révy pěstuje i jablka. Dělat víno se učil od svého otce a dědečka. Chemikálie nikdy nebyly součástí toho, co předchůdci Mattea používali k ošetřování vinné révy a Matteo jde v biodynamice ještě dál. Vína jsou pěstována s respektem k přírodě, zdejšímu prostředí a zvířatům, která zde žijí.
Jeho vína perfektně vystihují zdejší oblast - přírodní, svěží a velmi osobitá. Matteo klade důraz hlavně na původní odrůdy, ale pěstuje i menší množství Pinotu Noir a Chardonnay.
Ruční sběr hroznů v malých koších, žádná filtrace, žádná přidaná aditiva, žádná přidaná síra. Vína spontánně fermentují v betonových tancích, oceli nebo malých skleněných demižonech. V zimě jsou tanky umístěné ven, kde vínu pomáhá se stabilizovat a “projasnit” chladné počasí horské oblasti. Na jaře Matteo přidá mošt ze stejné sklizně a refermentuje tak víno v lahvi.
Cantina Furlani - bublinky z okolí Trenta, jedné z nejlepších oblastí pro výrobu šumivých vín, dělaná naturálně a z původních zapomenutých odrůd.