Neohodnoceno

Brut Natur Rosé - Metodo Interrotto Cantina Furlani

Metoda ¨Interrotto¨ je nedokončená tradiční metoda. Druhotné kvašení v láhvi. Žádný přidaný cukr, žádná degorsáž, žádná přidaná síra.

Poměr odrůd je 80% Chardonnay a 20% Pinot Noir. Velká nadmořská výška a chladné podnebí dává vzniknout velmi osobitému a elegantnímu vínu s krásným perlením, svěží kyselinkou a dlouhou dochutí. Suché, růžové bublinky z Trenta!

Skladem (3 ks)
Značka: Cantina Furlani
580 Kč
Kategorie: CANTINA FURLANI
Víno: Šumivé
Země původu: Itálie
Oblast: Alto Adige
Odrůdy: 80% Chardonnay, 20% Pinot Nero
Ročník: 2018
Obsah alkoholu: 11,5%
Objem: 0,75l
Cukernatost: SUCHÉ - BRUT NATUR
Přidaná síra: NE
Filtrace: NE
Alergeny: Obsahuje siřičitany
Produkty trans hires METODO INTERROTTO BRUT NATUR.jpg
Šumivé IT - Alto Adige
NATURÁLNÍ VÍNO
NATURÁLNÍ VÍNO
pěstováno a vyrobeno s láskou a respektem k přírodě
MALÁ VINAŘSTVÍ
MALÁ ITALSKÁ VINAŘSTVÍ
tradiční metody, původní odrůdy a poctivá práce
POMŮŽEME VÁM VYBRAT
POMŮŽEME VÁM VYBRAT
napište nám nebo zavolejte - jsme tu pro Vás.
DOPRAVA ZDARMA
DOPRAVA ZDARMA
po celé ČR u objednávek nad 1000 Kč.

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství hospodaří na několika hektarech překrásných malých vinic s výhledy na horské masivy v okolí alpského města Trento. Některé pozemky dosahují až 720 metrů nadmořské výšky na svazích masivu Vigolana, jiné jsou na kopcích nad městem. O vinice pečuje Matteo Furlani, který vystudoval agronomii a od začátku hledal cesty jak udržitelně hospodařit. Matteo kromě vinné révy pěstuje i jablka. Dělat víno se učil od svého otce a dědečka. Chemikálie nikdy nebyly součástí toho, co předchůdci Mattea používali k ošetřování vinné révy a Matteo jde v biodynamice ještě dál. Vína jsou pěstována s respektem k přírodě, zdejšímu prostředí a zvířatům, která zde žijí.

Jeho vína perfektně vystihují zdejší oblast - přírodní, svěží a velmi osobitá. Matteo klade důraz hlavně na původní odrůdy, ale pěstuje i menší množství Pinotu Noir a Chardonnay.

 

Ruční sběr hroznů v malých koších, žádná filtrace, žádná přidaná aditiva, žádná přidaná síra. Vína spontánně fermentují v betonových tancích, oceli nebo malých skleněných demižonech. V zimě jsou tanky umístěné ven, kde vínu pomáhá se stabilizovat a “projasnit” chladné počasí horské oblasti. Na jaře Matteo přidá mošt ze stejné sklizně a refermentuje tak víno v lahvi. 

Cantina Furlani - bublinky z okolí Trenta, jedné z nejlepších oblastí pro výrobu šumivých vín, dělaná naturálně a z původních zapomenutých odrůd.