Milujeme Piemonte!
Milujeme Piemonte! A tento pack obsahuje 3 prémiová vína z jedné z nejlepších oblastí v Piemontu. Historie vinařství sahá až do roku 1785. Skvělé bílé Arcese, hutná červená Barbera a slaďounké Moscato.
1) ARCESE 2021
Arcese je bílé víno z odrůd Cortese, Arneis, Vermentino a Sauvignon. Vinice jsou 20 let staré a rostou na vápencovém podloží. Soft press, spontánní fermentace, zrání v nerezu a 9 měsíců na kvasinkách. Lahvováno se zbytkovým cukrem 10 g/l. Nefiltrováno. Lehounce šumivé díky dokončení fermentace v láhvi.
2) BARBERA D'ASTI DOCG 2020
Jedna z nejlepších Barber z Piemontu. Plná a kulatá Barbera d'Asti od Bera Vittorio e Figli. Červené zralé ovoce ve vůni i v chuti. Perfektně vyvážené víno s dlouhou dochutí. Elegantní víno vhodné i jako dárek.
3) MOSCATO D'ASTI DOCG 2022
Ikonické sladké víno Moscato d'Asti. Bera Vittorio e Figli je mezinárodně známé pro své Moscato. Stáří vinic je okolo 40 let. Spontánní fermentace v uzavřeném tanku. Žádné čiření, jen šetrná filtrace před lahvováním.
Kategorie: | BN PACKS |
---|
Popis produktu není dostupný
S Alessandrou jsem se seznámil v létě 23 na oslavě ve vinařství Colombaia. Měl jsem zde možnost ochutnat jejich vína a hned jsme se domluvili na spolupráci.
Historie vinařství Bera Vittorio e Figli sahá až do roku 1785, kdy předek dnešních majitelů koupil pozemky od maltézských rytířů, kteří s sebou do Itálie už ve 13. století přinesli z Řecka hrozny Moscato.
Berra Vittorio e Figli je malé rodinné vinařství s respektem k tradičnímu zpracování a přírodě. Ve vinici pracují biodynamicky a ve sklepě nepoužívají žádná aditiva. Vinařství je mezinárodně známé díky svému Moscato d'Asti. Moscato pěstují zhruba na polovině z dvanácti hektarů vinic. Vinařství se nachází v Piemontu a v nejstarší a nejprestižnější části oblasti Canelli - považuje se za nejlepší oblast pro Moscato.
Tradice pro ně znamená vyrábět dobrá vína, tak jak se vyrábět mají - na což pořád dohlíží Vittorio Bera - otec Alessandry a Gianluigiho, kteří dnes vinařství řídí.
Jediné Moscato, které je spontánně fermentováné!