Giandon Rosso 2021 Il Farneto
Tohle příjemné červené je z 50% odrůda Marzemino, z 25% Malbo Gentile a z 25% Lambrusco Grasparossa. 7-10 dní kontakt se slupkami, kdy každá odrůda je vinifikována zvlášť a na jaře se teprve blenduje dohromady.
Dokonalý ovocný nos, příjemná tříslovina a vysoká pitelnost! Pijte s přáteli a k jídlu!
| Kategorie: | IL FARNETO | 
|---|---|
| Víno: | Červené | 
| Země původu: | Itálie | 
| Oblast: | Emilia Romagna | 
| Odrůdy: | 50% Marzemino, 25% Malbo Gentile, 25% Lambrusco | 
| Ročník: | 2021 | 
| Obsah alkoholu: | 12% | 
| Objem: | 0,75l | 
| Cukernatost: | SUCHÉ | 
| Přidaná síra: | 20 mg/l | 
| Filtrace: | NE | 
| Alergeny: | Obsahuje siřičitany | 
| Položka byla vyprodána… | |
Popis produktu není dostupný
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Už od 90 let, kdy ho založil Marco Bertoni, se zde hospodaří organicky a posledních několik let biodynamicky - vysazené jsou lokální odrůdy jako Lambrusco (několik různých klonů), Marzemino, Malvasia a hlavně málo známá Spergola.
Ruční sběr hroznů, spontánní fermentace, žádná aditiva, žádná filtrace, minimum síry. Farma hospodaří na zhruba 34 hektarech, z toho asi 8 hektarů jsou vinice. Přestože se nachází nedaleko italské Modeny, je perfektně izolovaná od okolí, díky větší nadmořské výšce. Půda je zde velmi stará, se spoustou fosilií a bohatá na živiny a minerály.
Oranžáda z odrůdy Spergola, ultra dobré červené a růžové Lambrusco - všechno dělané bez zbytečných zásahů, jednoduše a z pečlivě vypěstovaných hroznů. Tommaso Turci - hlavní “cellar master” se snaží vrátit slávu místním vínům a to se mu daří. Tohle je naturální Emilia Romagna jak se patří!

 




