I Forestieri - Rosso Toscana 2021 I Forestieri
"Jedná se o výběr nejlepších hroznů z nejstarších vinic. Zde se setkává Sangiovese, Ciliegiolo, Alicante Nero (Grenache, Cannonau) a další neznámé odrůdy.
Je to naše myšlení přeložené do vína. Dlouhá cesta v hledání jemnosti a elegance.
Dobrodružství začíná sklizní hroznů z nejnižších vinic, postupně stoupáme k nejvyšším vinicím. Fermentace s určitým podílem celých hroznů probíhá v terakotových amforách, kde následně zůstává přibližně 4 měsíce. Po odsednutí odpočívá v amforách dalších 5/6 měsíců; svou cestu zakončuje zráním v lahvích po dobu přibližně 10 měsíců."
Na patře je víno jemné a svěží, doušek je rytmizován svislým a slaným tělem. Přes nízký obsah alkoholu víno v ústech vyjadřuje kvalitu skvělého červeného vína, dozrávající tóny červeného ovoce se snoubí s citrusovou svěžestí. Tohle musíte zažít!
| Kategorie: | I FORESTIERI | 
|---|---|
| Víno: | Červené | 
| Země původu: | Itálie | 
| Oblast: | Toskánsko | 
| Odrůdy: | Sangiovese, Ciliegiolo, Alicante Nero a další | 
| Ročník: | 2021 | 
| Obsah alkoholu: | 12,5 % | 
| Objem: | 0,75l | 
| Cukernatost: | SUCHÉ | 
| Přidaná síra: | NE | 
| Filtrace: | NE | 
| Alergeny: | Obsahuje siřičitany | 
| Položka byla vyprodána… | |
Popis produktu není dostupný
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za tímto projektem stojí dva kamarádi Dario a Ezequiel, kluci se poznali při práci pro známé toskánské naturální vinařství. Oba mají bohaté zkušenosti od legendárních vinařů z Francie i Itálie a už teď jsem přesvědčen o tom, že jejich společný projekt bude velmi úspěšný.
I Forestieri znamená v Italštině cizinci, což vyjadřuje, že nejsou původem z oblasti, ve které tento projekt vznikl. Maremma je region na jihu Toskánska, Dario a Ezequiel zde hospodaří na menších oddělených pozemcích - zachraňují staré a opuštěné vinice, kde rostou původní odrůdy.
Přesto, že jsou oba mladí je vidět, že mají bohaté zkušenosti. Když projíždíme oblastí a procházíme s Dariem jednotlivé vinice, s úžasem poslouchám jak dobře znají jejich půdu a dbají na nejmenších detailech jako je správné složení bylin a jiných rostlin, které rostou okolo vinné révy a dávají půdě správné bakterie a živiny.
Velmi precizní je i jejich práce při výrobě vína. Používají amfory, keramiku, betonové a ocelové tanky. Každá jednotlivá parcela se vinifikuje zvlášť - výsledné víno je blendem jednotlivých vinic - různé charaktery, různé nadmořské výšky, různá doba macerace a různé nádoby. Dario a Ezequiel zkrátka věnují hodně úsilí tomu, aby jejich víno bylo takové jaké je - komplexní a elegantní.
Ruční sběr, spontánní fermentace, žádná aditiva, žádná chemie. Síru přidávají pouze v malých množstvích, pokud je to nezbytné pro správnou rovnováhu výsledného vína.
Skvělá vína z jihu Toskánska, pěstovaná v souladu s přírodou, vyráběná precizně a poctivě.

 




